Национална Програма МлаДоС – Велинград

06 June, 2019

Post By : blagodatbg

https://www.facebook.com/events/449241395648619/

МлаДоС означава Младежко Доброволно Служене и събира предимно млади доброволци, които посвещават една седмица от своето лято, за да помогнат на хора, които са в затруднено положение. Ние всички сме на една и съща лодка, живеем в една и съща държава, на една и съща планета, така че трябва да си помагаме. И всички участници в този проект, ще могат да изпитат неповторимото удовлетворение от това дадеш от себе си, за да се подобри ситуацията, живота на някой друг.

Кога: 25 август – 01 септември 2019

Къде: гр. Велинград

Дейност:
По време на тази седмица всички доброволци и майстори ще имаме възможност да помогнем на 5 домакинства да имат по-добри условия на живот. Работата ще се състои в боядисване, шпакловане, поставяне на гипсокартон, поправяне на покрив, прекарване на вода и още много други.
Работа ще има както за момчета, така и за момичета.
*По-подробна информация за нуждите на домакинствата ще намерите най-долу.
Във времето, когато не се работи, ще имаме възможност да общуваме, играем, да участваме в духовно насочени разговори и преживявания.

Настаняване:
Спането ще бъде на палатки, които ще бъдат разположени на градския стадион. Баните и тоалетните се намират в самата база на стадиона.
Ако нямате и не можете да намерите палатка, моля да посочите това при регистрация.

Такса: 30 лв. Всеки от нас освен с труда си е поканен да подкрепи домакинствата със символична сума, с която ще бъдат закупени материали.

Храна: Храната е осигурена.

Какво да си носите за работата?
Удобни работни дрехи, които можете да си позволите да изцапате и захабите, удобни обувки за работа, работни ръкавици, шапка/кърпа/бъф за глава.

От какви хора има нужда?
Буквално всеки, на възраста 16-35+, който е готов да се включи в каузата, е добре дошъл. Всеки под 16 години е нужно да бъде с придружител.
Хора, които могат да почистват, боядивсват, шпакловат, слагат изолация, копаят, разбират от ВиК или токове или хора, които могат да подпомагат всички гореспоменати дейности ще имат възможност да допринесат за благоустройството на 5-те домакинства. Има нужда и от хора, които да помагат в кухнята.

Програма: Предстои да бъде качена.

Записване:
Отговорник за записване: Петя Гоцева
За контакти:
Тел. 0887 05 99 88
f: Petya Gotceva
[email protected]
Крайният срок е 12 август.

Всеки участник в лагера трябва да носи подписан формуляр. Aко участника е под 18 години, нужен е подпис и от родител/настойник.
Изтеглете формуляр за пълнолетни: https://drive.google.com/open?id=1PsES5DYWGRFZVqRtpXXpbuJzvbTn0CHu
Изтеглете формуляр за непълнолетни: https://drive.google.com/open?id=1qRObmP_SLEKpp7FdxmtpdGGFvVOT14SC

Ако някой желае да подпомогне проекта с финансова помощ, може да го направи на долупосочената банкова сметка. Нужната сума е 21 500 лв. като парите ще бъдат изразходвани основно за материли.

Фондация АДРА България
Райфайзенбанк, София България
Основание за плащане: проект велинград
IBAN (BGN): BG21RZBB91551060357328
IBAN (EUR): BG16RZBB91551460357385
IBAN (USD): BG98RZBB91551160357316

Ние осъзнаваме, че помагането е двупосочен процес. Колкото дава даващият, поне толкова и получава при самото даване. Ние желаем да бъдем част от този процес на даване.

*Информация за домакинствата:
Домакинство 1: Самотна майка с две деца (на 10 и 17 години), която живее при своята възрастна майка. Намира се в кв. Драгиново.
Основната им нужда е да се поправи покрива, който е в окаяно състояние и има голям риск да се срути. Освен това има нужда от водоснабдяване и пригаждане на баня.

Домакинство 2: Самотна майка, която се грижи за двете си деца (на 11 и 14 години), едното от които е инвалид и за брата на бившия й мъж, който е със шизофрения. Намира се в кв. Драгиново.
Основната им нужда е да се направи рампа, по която ежедневно майката да може да сваля своята дъщеря-инвалид.

Домакинство 3: Самотна жена, която гледа изоставеното от родителите си внуче (2 клас).
Намира се в кв. Чепино.
Основана им нужда е частичен ремонт на покрива, електрифициране на една от стаите, за да бъде пригодена за детска, прекарване на вода от кухнята до тоалетната (в тоалетната няма вода) и инсталиране на бойлер в тоалетната, за да се пригоди за баня.

Домакинство 4: Самотен, безработен баща на едно дете (4 клас), което има заболяването тромбоцетопения (Синдром на Евънс).
Основната им нужда е ремонтиране на една стая, за да се приходи в детска. Ремонта се състои от ел.инсталация, гипсокартон, боядисване.

Домакинство 5: Семейство с три деца (на 12, 8 и 3 години). Всички живеят в дома на свекървата и имат само 2 стаи.
Основната им нужда е да се направи стъпаловидна пътека по стръмен склон. През зимата настоящата пътека става непроходима и това създава огромни затруднения на семейството. Допълнителна нужда е вътрешен ремонт на стаите – гипсокартон и боядисване.